10 motive ca să cumperi haine online după 50 de ani

Desigur, nu doar după 50 de ani. Poţi cumpăra online la orice vârstă, fireşte. Dar multe dintre cititoarele mele mai tinere preferă să cumpere din magazinele fizice din diverse motive: “am o siluetă dificilă” sau “sunt pretenţioasă şi vreau să mi se potrivească perfect” sau “mă reconfortează să merg la cumpărături”.

Sunt convinsă că fiecare femeie are motive personale şi perfect valide pentru a alege un mod sau altul de a face shopping. Nici nu cred că una din metode este superioară celeilalte.

Dar în ceea ce mă priveşte am o mulţime de argumente ca să prefer cumpărăturile online şi cred că multe dintre femeile plinuţe sau care au atins o anumită vârstă pot rezona cu acestea.

Iată-le.

1. E mai comod

Nu cred că e mult de argumentat aici.

În varianta când cumperi din magazin te urci în maşină, conduci până la mall, parchezi (şi încerci să ţii minte unde ai parcat 🙂 ), intri în diverse magazine ca să cauţi produsele care te interesează, te enervezi că nu găseşti ce vrei şi ajungi acasă epuizată.

În cazul când cumperi online te aşezi în faţa calculatorului sau pe canapea cu telefonul, deschizi site-urile sau aplicaţiile magazinelor şi vezi produsele în timp ce-ţi bei cafeaua.

Pentru o persoană care apreciază comoditatea, uşurinţa cu care pot fi făcute cumpărăturile online este irezistibilă.

2. Economiseşti timp

Este evident că toate acţiunile pe care le presupune shoppingul din magazinele fizice îţi vor lua mult mai mult timp decât cumpărăturile online. Dacă eşti o femeie ocupată, acest lucru este esenţial.

Dar nu este vorba numai de timpul petrecut efectiv la shopping ci şi de orele la care îţi faci cumpărăturile. Poţi să o faci seara, în linişte, după ce ţi-ai terminat treburile zilei sau dimineaţa la prima oră, ca să-ţi faci o bucurie la începutul zilei.

3. Sortimentul de produse este mult mai larg

Mă refer aici în primul rând la marile lanţuri de magazine care au atât magazine fizice cât şi magazin online şi la care sortimentul online este mult mai larg decât cel fizic. La H&M, de exemplu, o mulţime dintre produsele care se pot comanda online au marcajul Nu este disponibil în magazine, deci nu pot fi găsite în magazinele fizice.

Pe lângă acestea sunt magazinele care au prezenţe exclusiv online şi unde poţi găsi produse frumoase şi de bună calitate.

Prin urmare, oricât de abundentă ar părea oferta din malluri, în online găseşti un sortiment de produse mult mai larg.

Ceea ce ma conduce la următorul argument.

4. Vezi întreaga gamă care te interesează şi poţi găsi exact produsul căutat

Abundenţa excesivă naşte o problemă nouă: găsirea produsului care te interesează devine o treabă foarte dificilă. În plus, pentru că există nenumărate modele similare adesea intri în l’embarras du choix şi nu te poţi hotărî pe care să-l alegi.

Aici shoppingul online are un avantaj major deoarece toate produsele dintr-o categorie sunt grupate împreună spre deosebire de magazinele fizice, unde standurile cu diverse tipuri de produse sunt răpîndite prin întreaga incintă.

În plus, în magazinele online ai la dispoziţie puternicul instrument al filtrărilor care îţi permite să selectezi produsele după o mulţime de criterii şi să reduci gama de opţiuni la ceea ce te interesează.

5. Ai şanse mai mari să găseşti măsura ta

Ah, veşnica problemă a mărimilor! De câte ori nu ţi s-a întâmplat să vezi o rochie de care te-ai îndrăgostit pe loc, numai ca să fii dezamăgită câteva minute mai târziu, când ai constatat că măsura ta nu e disponibilă?

Fireşte, această situaţie poate interveni şi la cumpărăturile online. Dar, aşa cum spuneam mai sus, magazinele online prezintă nu doar o mai mare varietate de produse, comparativ cu variantele lor fizice, ci şi o mai mare varietate de mărimi.

Prin urmare, dacă în magazinul fizic găseşti doar mărimi până la 44, în magazinul online al aceluiaşi brand vei găsi acelaşi produse până la mărimea 50. Am observat acest lucru la H&M, dar sunt convinsă că se întâmplă şi la alte branduri.

În plus, pe net găseşti la multe din magazinele online secţiuni pentru măsuri mari, ceea ce la magazinele fizice nu am văzut niciodată.

6. Poţi compara preţurile

Unul din avantajele majore ale shoppingului online este că poţi compara preţurile. Fireşte, la fashion nu e ca la telefoane sau electronice, pentru că obiectele nu sunt identice. Dar poţi totuşi să compari preţurile unor produse similare.

Dacă vrei să-ţi cumperi, de exemplu, o fustă neagră creion, poţi găsi modele asemănătoare pe diverse site-uri, cu diverse preţuri. Ai posibilitatea să compari croiala şi compoziţia materialului, pe lângă preţ, aşa încât să iei cea mai bună decizie de cumpărare.

7. Eviţi cumpăratul din impuls

Ai cumpărat vreodată ceva doar pentru că în vitrină trona mare un anunţ de Sales iar preţul era redus cu 70%? Sau pentru că erai prea obosită să mai cauţi ce voiai în următorul magazin? Sau pentru că prietena cu care erai ţi-a zis că-ţi sta foarte bine cu rochia aceea?

Ei bine, shoppingul online limitează mult cumpăratul din impuls cu ajutorul unui instrument foarte util: lista de favorite.

Eu o folosesc foarte mult, ba chiar pot spune că nu cumpăr niciodată un produs fără să-l menţin mai întâi in lista de favorite pentru câteva zile. De ce?

Pentru că la prima parcurgere a noutăţilor, să zicem, văd o mulţime de produse care mă atrag. Le adaug la lista de favorite, iar peste o zi-două parcurg lista, mă gândesc cum s-ar integra produsele respective în garderoba mea, cu ce le-aş putea asorta, câte ţinute pot compune cu ele.

Iar dacă am constatat că un anumit produs nu este stilul meu, nu se potriveşte conformaţiei mele sau nu ar fi o achiziţie utilă, îl elimin din listă. În felul acesta evit să cumpăr din impuls haine pe care apoi să nu le port sau să nu le pot asorta.

8. Probezi produsele în intimitatea propriei tale oglinzi

Din punctul meu de vedere acesta este unul din avantajele majore ale shoppingului online: faptul că pot proba produsele în linişte, fără stres, în faţa propriei mele oglinzi.

Nu îmi plac cabinele de probă, indiferent cât de mari şi confortabile sunt, iar perspectiva de a proba haine într-o zi de vară, transpirată toată, mă epuizează numai când mă gândesc. Cred că multe plinuţe rezonează cu mine aici. 🙂

Este incomparabil mai plăcut să deschid coletul şi să mă bucur descoperind produsele, să le probez în lumină naturală în faţa oglinzii mele, să mă privesc din toate unghiurile, să le combin cu diverse alte piese ca să văd cum le pot asorta.

9. Returul produselor e simplu

Una din prejudecăţile larg răspândite atunci când e vorba de a comanda haine online este că returnarea produselor care nu-ţi plac e o bătaie de cap. Nimic mai fals.

De fapt, returul produselor e foarte simplu şi nu necesită decât respectarea unor reguli minimale, de genul să nu rupi etichetele, ceea ce ai fi făcut şi într-un magazin fizic.

Evident, aşa cum nu cumperi toate produsele pe care le probezi într-un magazin fizic, nici când faci cumpărături online e posibil să nu păstrezi tot ce ai comandat. Nu contează de ce, pur şi simplu pentru că nu-ţi plac.

Pentru ca totul să fie cât mai simplu, atunci când despachetezi produsele fă-o cu grijă şi păstrează ambalajele până te hotărăşti asupra produselor comandate.

Dacă ai decis să returnezi, împătureşte produsul asemănător modului în care l-ai primit (e de prost gust să îl trimiţi înapoi mototolit în pungă), completează fişa de retur pe care o primeşti de obicei în colet şi lipeşte coletul sau punga exterioară cu bandă adezivă.

Dacă magazinul oferă retur gratuit trebuie doar să anunţi returul pe site-ul magazinului, fie telefonic, fie completând un formular, iar a doua zi curierul trimis de magazin va ridica pachetul de la tine, fără să te coste nimic.

Dacă nu beneficiezi de această facilitate, poţi chema chiar tu un curier să ridice coletul (eu folosesc platforma colete-online.ro unde am mai multe opţiuni din care să aleg) şi plăteşti expedierea, care nu depăşeşte 20 de lei.

E adevărat, este un cost în plus, dar din punctul meu de vedere merită cu prisosinţă având în vedere avantajele shoppingului online.

Pe de altă parte nu vă recomand să folosiţi pentru expedierea returului Poşta Română. Este doar cu puţin mai ieftină decât curierul, dar trebuie să mergi la oficiul poştal, să stai la coadă, să pierzi timp – deci într-adevăr returul devine o bătaie de cap.

Şi în fine, ultimul, dar în nici un caz cel din urmă motiv pentru care prefer cumpărăturile online.

10. Nu trebuie să relaţionezi cu vânzătoarele

Intri într-un magazin de haine şi nici nu apuci bine să arunci o privire jur-împrejur că o vânzătoate tinerică şi excesiv de amabilă se repede la tine:

Cu ce vă pot ajuta?

Doar mă uitam – murmuri tu stânjenită, te învârţi un minut pe lângă umeraşele cu haine prefăcându-te că studiezi vreo bluză şi pleci în viteză de-acolo.

Sau altfel.

Cu ce vă pot ajuta?

Caut nişte pantaloni office bleumarin, de stofă, mărimea 50.

Vaai, dar nu avem mărimi AŞA mari! – rosteşte ea privindu-te compătimitor.

Sau dimpotrivă.

Ştii exact ce vrei, să zicem nişte blugi bootcut mărimea 40/32 pe care îi cauţi în secţiunea de jeanşi. Iei fiecare pereche de blugi de pe raft, verifici mărimea, se găsesc toate măsurile posibile, numai cea pe care o cauţi nu pare să fie. Te uiţi în jur după un un reprezentant al magazinului şi după cîteva minute bune vezi în zare o fată care aranjează mărfurile pe rafturi. Te apropii şi întrebi unde poţi găsi produsul pe care-l vrei.

Nu ştiu ce să vă spun – îţi răspunde ea cu un aer pierdut – dacă nu este acolo, la jeanşi, probabil că nu mai avem.

Dacă oricare din aceste scene îţi este familiară, atunci probabil înţelegi foarte bine de ce evit să cumpăr din magazinele fizice. Fie am parte de o amabilitate excesivă şi stânjenitoare, fie de o atitudine ofensiv superioară, fie de necunoaşterea mărfii… aşa că aleg oricând modul meu de a face cumpărături.

Acestea sunt, dragi prietene, cele zece motive pentru care prefer să-mi cumpăr haine, pantofi şi accesorii online. Tu ce părere ai, sunt şi motivele tale sau preferi, în continuare, modul tradiţional de a face cumpărături? Lasă-mi un comentariu despre asta, m-aş bucura să ştiu ce crezi.

Cu drag,

Articole pe care poate le-ai ratat

Cum să cumperi haine online fără să te simţi (şi fără să fii) trasă pe sfoară

De ce femeile peste 50 de ani din Romania sunt altfel

Cum te îmbraci cu stil după 50 de ani dacă eşti plinuţă

Dacă articolul ţi-a plăcut recomandă-l şi prietenelor tale printr-un Share. Iar dacă vrei să afli când postez un nou articol, dă un Follow la pagina mea de Facebook: https://www.facebook.com/shopping.cu.maxine/

Summary
10 motive ca să cumperi haine online după 50 de ani
Article Name
10 motive ca să cumperi haine online după 50 de ani
Description
De ce prefer să cumpăr haine online în loc să merg în magazinele fizice
Author
Maxine Over 50

6 Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *