Singura regulă de stil pe care o voi urma întotdeauna

La ţinuta mea de acum două zile, cu fusta bleumarin înfoiată şi bluza albă, am primit un comentariu pe care îl consider folositor.

Nu cred că vă avantajează această ţinuta, în opinia mea, sorry!

Bluza bufantă introdusa în fusta de asemeni larga, 2 volume, unul în partea de sus şi altul în cea de jos a corpului, adaugă în loc să subţieze!

Citisem regula că dacă ai o ţinuta compusă din 2 piese şi esti plinuţă e un must ca doar una dintre piese să aibă volum, cealaltă să urmeze linia corpului.

Este un comentariu util pentru că îmi oferă ocazia să discut despre un subiect asupra căruia am reflectat în ultima vreme: regulile de stil şi legătura lor cu stilul meu personal.

Regulile de stil

Regulile de stil reprezintă o sumă de sfaturi, recomandări şi interdicţii care au pretenţia de a crea norme stilistice de tip “aşa da, aşa nu”. Acestea sunt într-o continuă schimbare, lucru pe care l-am putut observa chiar în decursul vieţii noastre.

Asocierile de culori care altădată ar fi fost considerate de prost gust sau combinaţiile de imprimeuri care în tinereţea noastră erau complet interzise sunt doar două exemple foarte evidente.

Un alt exemplu este încălcarea codurilor vestimentare prin purtarea în aceeaşi ţinută de piese cu grade diferite de eleganţă: costum office cu pantofi sport, rochie de dantelă cu ghete de motor, fustă de satin cu jachetă denim şi multe altele.

Toate acestea demonstrează că regulile de stil sunt cât se poate de fluide şi se schimbă de la o decadă la alta sau chiar mai frecvent. Iar dacă vrei ca stilul tău să rămână proaspăt şi relevant n-ar trebui să rămâi închistată în limitări care nu mai sunt demult valabile.

Îmbracă-te aşa încât să pari mai slabă!

Comentariul cititoarei mele se referă în mod particular la regula de fier destinată femeilor cu forme (şi nu doar lor): Îmbracă-te aşa încât să pari mai slabă!

Nu purta fuste ample că îngraşă, nu purta bluze voluminoase cu pantaloni largi că adaugă volum, poartă haine care urmează liniile corpului şi culori închise care subţiază.

La începutul evoluţei mele stilistice, acum mai bine de 5 ani, am învăţat şi eu, sârguincioasă, tot felul de reguli de stil, cum să te îmbraci dacă eşti plinuţă, ce să porţi, ce să nu porţi. Multe dintre acestea sunt prezente chiar aici, pe blog, în articolele mele mai vechi.

Dar pe măsură ce a trecut timpul am început să înţeleg că, de fapt, ceea ce-mi doresc nu este neapărat să par mai slabă ci să mă simt bine în hainele mele.

Da, e adevărat că negrul subţiază, dar pe lângă negru mie îmi plac şi culorile intense şi imprimeurile spectaculoase. Ar trebui să nu le port pentru că “nu mă avantajează”?

Într-adevăr, o croială cambrată care urmează liniile corpului te arată mai suplă decât o rochie largă. Dar dacă eu mă simt comod într-o ţinută cu croieli lejere ar trebui să stau încorsetată în haine strâmte doar ca să par mai slabă?

Răspunsul meu este nu. Faptul că o ţinută este avantajoasă NU este mai important pentru mine decât celelalte calităţi: să fie comodă, modernă, sofisticată, să mă simt bine în ea.

Este, desigur, opţiunea mea, în acord cu stilul meu personal şi preferinţele mele.

Sunt multe femei pentru care cel mai important este să arate mai suple şi care îşi construiesc ţinutele având în minte strict acest obiectiv.

În ceea ce mă priveşte, singura regula de stil pe care o voi urma întotdeauna este ca ţinuta pe care o port să-mi aducă bucurie, cu tot ce înseamnă asta: să fiu largul meu, să-mi placă ce văd în oglindă, să mă simt chic, elegantă şi modernă.

Ţinuta de azi

Este o altă ţinută “dezavantajoasă” care combină două piese voluminoase: fusta bleumarin amplă cu o bluză turcoaz de muselină, de asemenea largă.

Pentru a ilustra versatilitatea fustei am vrut să creez o ţinută cu aer hippie aşa că am purtat două coliere suprapuse, brăţări şi cercei lungi. În acelaşi stil am completat ţinuta cu o geantă rotundă de pai şi saboţi maro.

Combinaţia albastru cu maro este sofisticată şi foarte plăcută vizual, iar ţinuta îmi evocă moda plină de prospeţime a anilor ’70.

Dacă te inspiră, iată ce îţi recomand.

  • Fusta este de la Next, o găseşti aici.
  • Bluza este de la Bonprix, o găseşti aici.
  • Saboţi maro găseşti la Born2Be aici, aici sau aici.
  • O geantă de pai asemănătoare tot la Born2Be.

Atenţie!

Dacă citeşti acest articol pe telefon şi l-ai deschis de pe Facebook, este posibil ca linkurile la recomandările mele să nu meargă.

Poţi remedia foarte simplu problema astfel:

  • fă click în colţul din dreapta sus al ecranului pe cele trei punctişoare
  • în meniul care se deschide fă click pe Open in system browser
  • fă scroll din nou până la linkuri şi iată-le funcţionând! 🙂

Cu drag, 

Articole pe care poate le-ai ratat

O ţinută clasică alcătuită din piese moderne

Fusta cea mai versatilă din garderoba mea

Singurul lucru pe care n-ar trebui să-l porţi după 50 de ani

Dacă articolul ţi-a plăcut dă-i un Like şi recomandă-l şi prietenelor tale printr-un Share. Iar dacă vrei să afli când postez un nou articol, dă un Follow la pagina mea de Facebook.

Summary
Singura regulă de stil pe care o voi urma întotdeauna
Article Name
Singura regulă de stil pe care o voi urma întotdeauna
Description
O ţinută cu fustă amplă bleumarin, bluză turcoaz şi accesorii maro. Şi câte ceva despre regulile de stil.
Author
MaxineOver50

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *