Îţi plac bulinele?

Imprimeul cu buline a devenit popular în anii ’20 – ’30 ai secolului XX, mai ales pe rochiile de vară şi costumele de baie.

Dar adevărata consacrare a bulinelor în modă s-a petrecut după război, în special în anii ’50. În această perioadă, bulinele au fost asociate cu feminitatea și stilul „pin-up”, fiind purtate de celebrităţi precum Marilyn Monroe sau Sophia Loren. Rochiile cu buline, în culori îndrăznețe și combinații contrastante, au devenit emblematice pentru acea decadă.

Anii ’60 și ’70 au adus bulinele sfera psihedelică, acestea fiind integrate în ținutele hippie și pop-art. Imprimeul a cunoscut diverse reinterpretări, de la bulinele mici și delicate până la cele mari şi foarte colorate.

În zilele noastre, imprimeul cu buline rămâne un element atemporal în modă. Designerii îl reinventează constant, folosindu-l în colecții moderne și eclectice. Poate fi regăsit în piese de îmbrăcăminte elegante, precum rochiile de seară, dar și în ținute casual sau streetwear.

Indiferent de tendințe, bulinele reușesc mereu să aducă un aer proaspăt și jucăuș oricărei ținute, menținându-se în topul preferințelor pasionaților de modă.

Ţinuta de azi

Chiar dacă nu sunt la fel de prezente în garderoba mea precum imprimeurile florale sau dungile, iubesc bulinele şi îmi face mare plăcere să le port.

Azi am ales o fustă din satin neagră cu buline mari albe, care dă o notă elegantă și în același timp veselă întregii ținute. Am purtat-o cu un top negru de satin, pe care l-am bluzat lejer în talie iar pentru a completa look-ul, am ales un sacou elegant crem, care adaugă un contrast plăcut și echilibrează cromatic ținuta.

Deoarece nuanţa sacoului este caldă, am optat pentru accesorii aurii: pantofi sling-back cu toc mediu şi o poşetă de seară aurie.

Am adăugat și un colier lung de perle crem, care aduce un aer sofisticat, precum și cercei cu clips, auriu cu negru, pentru un strop final de eleganță.

Am obţinut, astfel, o ţinută la intersecţia dintre clasic şi modern, perfectă pentru un eveniment special.

Dacă şi ţie îşi plac bulinele iar ţinuta mea te inspiră, iată ce îţi recomand.

Atenţie!

Dacă citeşti acest articol pe telefon şi l-ai deschis de pe Facebook, este posibil ca linkurile la recomandările mele să nu meargă.

Poţi remedia foarte simplu problema astfel:

  • fă click în colţul din dreapta sus al ecranului pe cele trei punctişoare
  • în meniul care se deschide fă click pe Open in system browser
  • fă scroll din nou până la linkuri şi iată-le funcţionând! 🙂

Cu drag,  

Articole pe care poate le-ai ratat

Negru şi alb, buline şi mâneci clopot

Un top cu buline şi o ţinută cu aer retro

Buline, flori şi galben primăvăratic

Dacă articolul ţi-a plăcut dă-i un Like şi recomandă-l şi prietenelor tale printr-un Share. Iar dacă vrei să afli când postez un nou articol, dă un Follow la pagina mea de Facebook.

Summary
Îţi plac bulinele?
Article Name
Îţi plac bulinele?
Description
O ţinută cu fustă cu buline, sacou alb şi accesorii aurii.
Author
MaxineOver50

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *