Cum să porţi fustele midi fără să arăţi demodată
Fustele midi sunt preferatele tuturor femeilor care au genunchi mai puţin ca perfecţi 🙂
Fie că sunt prea groşi (aşa cum se întâmplă la multe fete plinuţe), fie că sunt ridaţi (dacă ai trecut de o anumită vârstă), fie că pur şi simplu nu-ţi place forma lor, probabil că una din regulile de bază ale ţinutei tale este să nu-ţi laşi genunchii la vedere.
Desigur, se spune că e bine să porţi ce-ţi place, indiferent ce cred ceilalţi şi sunt absolut de acord cu această idee. Dacă tu nu ai o problema cu genunchii tăi (indiferent cum arată ei) poţi purta cu deplină încredere fuste mini sau pantaloni scurţi. Good for you! 🙂
Dar dacă eşti ca noi, celelalte, atunci fusta midi e prietena ta cea mai bună.
Dar mai întâi, ce înseamnă midi? Care-i lungimea care încadrează o fustă în această categorie minunată?
Ei bine, nu-i o lungime fixă. Midi e orice lungime care coboară sub linia genunchiului şi se opreşte la o palmă deasupra gleznelor. E o lungime versatilă, pe care o poţi stabili chiar tu, în funcţie de înălţimea ta, de forma corpului şi a picioarelor tale.
De asemenea, croielile pot fi variate, de la fuste creion, la cele cu croiala în A, de la fuste tubulare la cele cloş sau plisate. Toate sunt în vogă şi pot să constituie baza unei ţinute cu stil… sau nu.
Problema cu fustele şi rochiile de lungime midi e că fiind atît de îngăduitoare cu defectele noastre, sunt purtate de femei de toate vărstele, de la tinerele instagramiste pînă la doamnele de vârste venerabile.
Iar tu, femeie de vârstă medie, nu tocmai slabă şi nu foarte înaltă, ai unele dificultăţi în a purta fuste midi, fără să aduci cu mătuşa soţului tău de la Focşani 🙂
Iată câteva idei care te-ar putea ajuta să porţi fuste midi cu stil, fără să fii demodată.
1. Lungimea e importantă
Aşa cum ziceam, fustele midi pot varia ca lungime de la cele care abia acoperă genunchii, până la cele care se opresc la jumătatea gambei sau chiar până la o palmă deasupra gleznelor.
Lungimea care te avantajează depinde foarte mult de înălţimea ta, de cît de lungi ai picioarele în raport cu trunchiul dar şi de elementele conjuncturale: cu ce top porţi fusta şi cu ce te încalţi.
Dacă eşti minionă şi vrei să porţi o fustă midi cu balerini, atunci ar fi bine ca lungimea fustei să fie imediat sub genunchi, pentru că o lungime până la jumătatea gambei îţi scurtează vizual picioarele şi te face să pari şi mai scundă.
Pe de altă parte, dacă eşti înaltă poţi purta fuste mai lungi, aşa numitele „tea lenght skirts”, care merg până la 8-10 cm deasupra gleznei.
O combinaţie problematică de lungime şi croială o reprezintă fusta midi cu croială creion sau tubulară şi lungime până deasupra gleznei. Purtată cu încălţări nepotrivite şi un top banal, o astfel de fustă te îmbătrâneşte şi te face să arăţi neîngrijită.
Dar tot atât de bine, dacă o combini cu o bluză trendy şi sandale cu toc gros, poţi obţine o ţinută foarte reuşită.
2. Marchează-ţi talia
Din punctul meu de vedere, să-ţi marchezi talia este unul din punctele esenţiale ale unei ţinute bine construite. Iar cînd porţi o fustă midi e cu atât mai necesar, mai ales dacă e vorba de o fustă cloş sau plisată.
E limpede de ce. Când porţi o fustă largă şi o bluză pe deasupra fustei, silueta este complet neconturată şi arată ca un mare dreptunghi (nu vreau sa zic dulap 🙂 ).
Prin urmare, fie că porţi un tricou în dungi, o bluză elegantă de mătase sau o cămaşă albă, e de preferat să le porţi ÎN fustă şi nu peste fustă.
Dacă totuşi porţi bluza peste fustă, ar fi bine să alegi o bluză cambrată, până deasupra liniei şoldului. Iar în cazul când îmbraci o bluză sau o cămaşă mai lungă, pune-ţi o curea care să-ţi marcheze talia.
3. Ai grijă la echilibrul ţinutei
Echilibrul este elementul principal al unei ţinute cu stil, indiferent din ce ar fi ea compusă, iar regulile sunt cât se poate de simple: dacă porţi o fustă amplă topul trebuie să fie strâmt şi invers, dacă porţi o bluză voluminoasă şi largă, fusta sau pantalonul trebuie să fie cambrate pentru a contura silueta.
Sau mai pe scurt, volum sus + volum jos = NOT Love 🙂
4. Poartă cel puţin o piesă tinerească
Pentru că fustele midi sunt, în imaginarul colectiv, haine pentru femeile în vârstă, ar fi bine să eviţi asocierea fustei numai cu piese cu aer vintage. De exemplu o ţinută cu fustă plisată neagră, pantofi Mary Jane maro şi un cardigan tricotat bej va avea un aer demodat şi batrânicios.
Cel mai simplu mod de a evita asta e să porţi cel puţin o piesă tinerească sau trendy. O geacă de blugi e soluţia perfectă, sau o jachetă moto, sau un accesoriu statement, un colier sau o eşarfă, sau nişte pantofi într-o culoare îndrăzneaţă.
5. Cu ce te încalţi?
Când vine vorba de a purta cu stil o fustă midi, încălţările joacă unul din rolurile principale.
Ideal ar fi să porţi tocuri sau sandale cu platformă, deşi la fuste imediat sub genunchi merg foarte bine şi balerinii.
Iarna, fustele midi arată superb cu cizme lungi, a căror margine superioară e acoperită complet de fustă. Îmi plac în mod particular aceste ţinute, au un aer elegant şi sofisticat.
Dacă porţi fustă midi cu ghete sau cizme scurte, ar fi de preferat să porţi dresuri groase de culoarea cizmei. Altminteri, marginea cizmei şi tivul fustei vor contrasta vizibil cu pielea picioarelor şi le vor face să pară mai scurte.
Sper ca ideile mele să-ţi fie de folos şi să te ajute să-ţi construieşti ţinute cu fuste midi, elegante şi moderne.
Pentru că…
Meriţi să fii mereu frumoasă!
Îţi doreşti şi tu o fustă midi şi nu găseşti modelul potrivit? Vino să vezi colecţia de fuste de pe maxine.ro, unde am selectat personal cele mai frumoase modele de la câteva magazine partenere, pe care le cunosc şi ţi le recomand cu căldură.
Articole pe care poate le-ai ratat
Dacă articolul ţi-a plăcut recomandă-l şi prietenelor tale printr-un Share. Iar dacă vrei să afli când postez un nou articol, dă un Follow la pagina mea de Facebook: https://www.facebook.com/shopping.cu.maxine/
3 Comments
Pingback:
Pingback:
Pingback: